keskiviikko, 25. huhtikuu 2012

Mansikka-donitsit

Sain SLY-ystävältäni donitsipellin ja testasin sitä heti samana iltana. Ja tuli kyllä hauskoja donitseja!:D Donitsi pellillä oli ohje sitruuna-donitseihin, mutta tein mansikkaisia donitseja, koska SLY-parini lähetti myös mansikan makuista tomusokeria ja halusin testata sitä!:) Jos haluat sitruunaisia donitseja, lisää taikinaan raastettua sitruunankuorta ja kuorrutteeseen laita 1 rkl sitruunamehua ja 1rkl vettä ja 3 dl tomusokeria.

 

Ohje

 

Mansikka-donitsit

 

50 g      voita

1,25 dl sokeria

1           muna

3 dl       vehnäjauhoja

1,5 tl     leivinjauhetta

0,25 tl    suolaa

1dl          maitoa

 

Kuorrutus

n.3dl     Mansikan makuista tomusokeria

2 rkl      vettä

nonparelleja

 

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna edelleen vatkaten. Yhdistä jauhot,leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Mausta sitruunankuoriraasteella. Sekoita tasaiseksi. Paista leivonnaiset kahdessa erässä. Voitele pellin syvennykset ja pursota taikina koloihin. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia ja kumoa paistamisen jälkeen leivinpaperille. 

Kuorrutus

Sekoita tomusokeri ja vesi. Levitä kuorrutus jäähtyneiden donitsien päälle ja koristele ne heti nonparelleilla.

 

 

keskiviikko, 25. huhtikuu 2012

Huhtikuun paketti

 Tänään hain postista  taas aivan ihanan paketin!:D

Sieltä löytyi

 

Donitsipelti,jota testasin heti kun pääsin kotiin!:D Tuli hauskoja mansikka-donitseja! :D

Nonparelleja

Mansikanmakuista tomusokeria

Iloisen värisiä marimekon servettejä

Perhosen muotoinen pikkuleipämuotti

Kukan muotoinen pikkuleipämuotti

 

Lisäksi oli kirje ja sieltä paljastui SLY 18-kierroksen ystäväni! Hän oli Leena Iloista leivontaa-blogista. Suuret kiitokset parilleni todella kivasta kierroksesta!:) 

perjantai, 20. huhtikuu 2012

Suklaaruudut kahvikuorrutuksella

 

 

Nämä olivat TODELLA hyviä! Suussasulavia ja kahvin maku sopi erittäin hyvin nähin. :)

Ohje on Leivotaan-lehdestä. ( kesä-heinäkuu 2012)

 

Noin. 30 palaa

 

300 g tummaa suklaata

300 g voita

3 isoa kananmunaa tai 4 pientä

 

1,5 dl sokeria
 
2 dl vehnäjauhoa
 
1 tl leivinjauhetta
 
1/2 tl kanelia
 
 
Kuorrutus
 
5 dl tomusokeria
 
3,5 rkl kylmää, mustaa kahvia
 
Kuorrutetta kannattaa tehdä isompi määrä!
 
 
Uuni lämpenemään 200 asteeseen. 
Paloittele suklaa ja sulata se samassa kattilassa voin kanssa pienellä lämmöllä.
Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.
Sekoita vehnäjauhot , leivinjauhe ja kaneli yhteen.
Lisää suklaaseos ja jauhot munasokerivaahtoon ja sekoita.
 
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.
 
Kuorrutus:
 
Sekoita tomusokeri ja kahvi tahnaksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen suklaapiirakan päälle ja rouhi päälle suklaata koristeeksi. Leikkaa paloiksi ja tarjoa! Voi myös pakastaa.
 
 
 

 

 

perjantai, 20. huhtikuu 2012

Yrttihyrrät fetalla ja sipulilla

Ohje on Leivotaan-lehdestä (huhti-kesäkuu 2012)

Nämä mehevät ja maistuvat hyrrät sopivat hyvin salaatin tai keiton kaveriksi! :) 

 

50 g  hiivaa

5dl vettä

2 rkl hunajaa

3 rkl oliiviöljyä

2 tl suolaa

1 rkl kuivattua oreganoa

1 dl silputtua persiljaa

Noin 12 dl moniviljasämpyläjauhoja

 

Täyte

2 sipulia

voita paistamiseen

200 g fetajuustoa

 

Voiteluun ja koristeluun

Vettä

Oreganoa

Karkeaa merisuolaa

 

Liuota hiiva kulhossa kädenlämpöiseen,noin 37 asteiseen veteen.

Lisää hunaja,öljy,suola,oregano ja persilja ja vaivaa taikina samalla tasaiseksi. Anna nousta liinan alla noin 45 minuuttia.

Täyte: Silppua sipuli ja paista nopeasti pannulla voissa. Älä ruskista

Alusta taikina jauhotetulla leivinalustalla. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin pala noin sentin paksuiseksi levyksi. Levitä levyn päälle sipuli ja fetajuusto. Rullaa taikina rullaksi kääretortun tavoin. Leikkaa rulla paloiksi. Laita palat leikkauspinta ylöspäin kevyesti voideltuihin ja jauhotettuihin muffinivuokiin. Anna kohota liinana alla n.20 min. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Voitele hyrrät vedellä ja ripottele päälle oreganoa ja merisuolaa. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

 

 

perjantai, 20. huhtikuu 2012

Pullia

 

Yhdestä pullataikinasta saa tehtyä vaikka minkälaisia erilaisia pullia oman maun mukaan!:) Ylhäällä kuva pullasta jossa on täytteenä fariinisokeria,voita,kanelia ja normaalia sokeria. : )

Vaniljapulla. Täytteenä vaniljasokeria,tomusokeria ja voita.

Hillopulla. Välissä lusikkaleivistä jäänyttä vadelmamarmeladia. :)

Fariinisokeripullia vielä :)