Idean kakkuun sain Herkkukirpulta! Muuttelin hieman reseptiä, kun jätin välistä suklaa-ganachen pois.
100g voita
100g tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
5 keltuaista
200g taloussuklaata (sulaa)
5 valkuaista
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
Vatkaa voi, tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Erottele viiden kananmunan valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Lisää keltuaiset ja sula taloussuklaa voi-sokerivaahdon joukkoon. Vatkaa valkuaiset ja taloussokeri kuohkeaksi. Nostele ja sekoittele valkuaisvaahto tasaisesti taikinaan. (Älä vatkaa) Lisää lopuksi vehnäjauho. Sekoita varovasti. Kaada hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin keskitasossa , 175 asteessa vajaa tunti.
Täyte:
2 dl Flora vanillaa/vispikermaa
200g vadelmia
2 rkl sokeria
3-4 liivatelehteä
Päällä on suklaakuorrute.
200 g suklaata
1dl kermaa
nokare voita antamaan kiiltoa
Sulata suklaa kerman kanssa kattilassa ja lisää voi lopuksi antamaan kuorrutteelle kiiltoa.
Kommentit