Idean kakkuun sain Herkkukirpulta! Muuttelin hieman reseptiä, kun jätin välistä suklaa-ganachen pois.

 

 

100g voita
100g tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
5 keltuaista
200g taloussuklaata (sulaa)
5 valkuaista
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja

Vatkaa voi, tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Erottele viiden kananmunan valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Lisää keltuaiset ja sula taloussuklaa voi-sokerivaahdon joukkoon. Vatkaa valkuaiset ja taloussokeri kuohkeaksi. Nostele ja sekoittele valkuaisvaahto tasaisesti taikinaan. (Älä vatkaa) Lisää lopuksi vehnäjauho. Sekoita varovasti. Kaada hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin keskitasossa , 175 asteessa vajaa tunti. 

 

Täyte:

 

2 dl Flora vanillaa/vispikermaa
200g vadelmia
2 rkl sokeria
3-4 liivatelehteä

 

Päällä on suklaakuorrute.

 

200 g    suklaata

1dl       kermaa

nokare voita antamaan kiiltoa

 

Sulata suklaa kerman kanssa kattilassa ja lisää voi lopuksi antamaan kuorrutteelle kiiltoa.