Nämä olivat TODELLA hyviä! Suussasulavia ja kahvin maku sopi erittäin hyvin nähin. :)

Ohje on Leivotaan-lehdestä. ( kesä-heinäkuu 2012)

 

Noin. 30 palaa

 

300 g tummaa suklaata

300 g voita

3 isoa kananmunaa tai 4 pientä

 

1,5 dl sokeria
 
2 dl vehnäjauhoa
 
1 tl leivinjauhetta
 
1/2 tl kanelia
 
 
Kuorrutus
 
5 dl tomusokeria
 
3,5 rkl kylmää, mustaa kahvia
 
Kuorrutetta kannattaa tehdä isompi määrä!
 
 
Uuni lämpenemään 200 asteeseen. 
Paloittele suklaa ja sulata se samassa kattilassa voin kanssa pienellä lämmöllä.
Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.
Sekoita vehnäjauhot , leivinjauhe ja kaneli yhteen.
Lisää suklaaseos ja jauhot munasokerivaahtoon ja sekoita.
 
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.
 
Kuorrutus:
 
Sekoita tomusokeri ja kahvi tahnaksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen suklaapiirakan päälle ja rouhi päälle suklaata koristeeksi. Leikkaa paloiksi ja tarjoa! Voi myös pakastaa.