Ohje on Leivotaan-lehdestä (huhti-kesäkuu 2012)

Nämä mehevät ja maistuvat hyrrät sopivat hyvin salaatin tai keiton kaveriksi! :) 

 

50 g  hiivaa

5dl vettä

2 rkl hunajaa

3 rkl oliiviöljyä

2 tl suolaa

1 rkl kuivattua oreganoa

1 dl silputtua persiljaa

Noin 12 dl moniviljasämpyläjauhoja

 

Täyte

2 sipulia

voita paistamiseen

200 g fetajuustoa

 

Voiteluun ja koristeluun

Vettä

Oreganoa

Karkeaa merisuolaa

 

Liuota hiiva kulhossa kädenlämpöiseen,noin 37 asteiseen veteen.

Lisää hunaja,öljy,suola,oregano ja persilja ja vaivaa taikina samalla tasaiseksi. Anna nousta liinan alla noin 45 minuuttia.

Täyte: Silppua sipuli ja paista nopeasti pannulla voissa. Älä ruskista

Alusta taikina jauhotetulla leivinalustalla. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin pala noin sentin paksuiseksi levyksi. Levitä levyn päälle sipuli ja fetajuusto. Rullaa taikina rullaksi kääretortun tavoin. Leikkaa rulla paloiksi. Laita palat leikkauspinta ylöspäin kevyesti voideltuihin ja jauhotettuihin muffinivuokiin. Anna kohota liinana alla n.20 min. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Voitele hyrrät vedellä ja ripottele päälle oreganoa ja merisuolaa. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.