Tämä hauska idea ja ohje on peräisin Kinuskikissan sivuilta. Kivaa vaihtelua normaaliin suolaiseen piirakkaan ja vielä tosi maukasta! Kinuskikissan sivuilla on myös hyvät ohjeet kalan tekemiseen! 

 

 

Taikina

600 g valmista lehti- tai voitaikinaa, käytin itse lehtitaikinaa

 

 

Täyte

1 dl puuroriisiä (kypsennettynä n. 3 dl)
350 g perattua lämminsavulohta
16 cm pala purjoa
1 dl tilli- tai ruohosipulisilppua
200 g kolmen pippurin tuorejuustoa

Voiteluun:
1 muna

Silmäksi:
1 vihreä oliivi
1 maustepippuri



Ota taikina sulamaan huoneenlämpöön.

Keitä puuroriisi puolikypsäksi. Perkaa ja hienonna kala. Hienonna purjo ja silppua tilli/ruohosipuli.

Yhdistä täytteen ainekset keskenään.

Erota taikinasta pieni pala kiduksia, pyrstöä ja eviä varten. Ripottele leivinpaperille kevyesti jauhoja ja kauli lopusta taikinasta soikion muotoinen levy.

Levitä soikion muotoiselle taikinalle täytettä, niin että keskelle tulee täytettä pyrstöä ja päätä enemmän.
Nosta taikinareunat täytteen päälle ja nipistä umpeen. Käännä sen jälkeen taikinakäärö ympäri, niin että saumakohta on leivinpaperia vasten.

 

 

Kauli jäljellä olevasta taikinapalasta ohut levy. Leikkaa siitä evät, pyrstö ja kidukset. Liimaa osat paikoilleen sivelemällä alle kananmunaa.

Voitele koko kala kananmunala ja leikkaa sen jälkeen kala saksilla suomukkaaksi.
Leikkaa saksilla suun kohdalle aukko. Tee silmä oliivinsiivusta ja maustepippurista.

Paista 200 asteessa 35 minuuttia.