Mokka valkosuklaa-leivokset
Tämä ohje on Kinuskikissalta. :)
Näistä tulee todella makupaloja! Ja sopivat ehkä enemmän aikuisille kahvin maun takia. :) Jätin täytteestä pois pikakahvin ja koristelin nämä suklaaviiruilla ja suklaisella hopeapallolla.
Pohja:
250 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
6 dl vehnäjauhoja
1 ps Pirkka-cappuccinojauhetta
Täyte:
150 g voita tai margariinia
5 dl tomusokeria
1 ps Pirkka-cappuccinojauhetta
4 tl vettä
2 tl tavallista pikakahvijauhetta
Kuorrutus:
100 g voita tai margariinia
150 g valkosuklaata
Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää keltuaiset. Sekoita vehnäjauhot ja cappuccinojauhe keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taikina on tässä vaiheessa murumaista. Painele se tiiviiksi möykyksi ja kääri kelmuun. Anna vetäytyä jääkaapissa tunnin ajan.
Kauli taikina leivinpaperin päällä pellillä. Paista 200 asteessa 10-13 min. Jäähdytä.
Sulata täytteen voi kattilassa. Lisää tomusokeri ja cappuccinojauhe. (Kiehauta vesi ja sekoita siihen pikakahvijauhe.) Lisää täytteeseen. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä hieman. Levitä sitten pohjan päälle. Jäähdytä jääkaapissa.
Sulata kuorrutteen voi kattilassa. Anna voin jäähtyä hieman. Sulata sillä aikaa mikrossa valkosuklaa. Kaada voisulan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä pohjan päälle. Anna kovettua jääkaapissa. Leikkaa sitten annospaloiksi.
Kommentit