Perhospikkuleivät

IMG_4740-normal.jpg

 

Ohje on Koristeelliset kakut lehdestä. (nro 2)

 

125 g  voita

1,5 dl (125g) sokeria

1      kananmuna

1 tl   vaniljasokeria

4 dl (250g)  jauhoja

 

Sekoita voi ja sokeri sähkövatkaimella kulhossa, kunnes seos on kevyttä ja kermamaista. Lisää muna ja vaniljasokeri ja sekoita. Siivilöi puolet jauhosta kulhoon ja skeoita. Siivilöi sen jälkeen loput jauhoista ja sekoita jälleen.

Vaivaa taikinaa, kunnes se on sileää. Laita sen jälkeen muovikelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin puoli tuntia.

Lämmitä uuni 180 asteeseen. 

Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla noin 4 mm:n paksuksi ja käytä suurta perhosmuottia pikkuleipien tekoon. (sellainen tuli lehden mukana myös:) Toki voi tehdä minkä mallisia itse haluaa!:) Esim. piparimuoteilla.

Aseta pikkuleivät leivinpaperin päälle uunipellile ja paista noin. 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelua.

 

Valkuaiskuorrutteen ohje:

 

8dl (500g)  tomusokeria

2 munanvalkuaista 

1 tl sitruunamehua

 

Siivilöi tomusokeri kulhoon. Lisää munanvalkuaiset tai kananmunajauhesekoitus sekä sitruunamehu. Sekoita ainekset keskenään.

Jos käytät sähkövatkainta valitse alhainen nopeus 4-5 minuutiksi tai vatkaa käsin 6-7 minuuttia. 

Koostumuksen on näytettävä kiiltävältä ja sileältä. Jos se näyttää kuivalta niin lsää tippa sitruunamehua ja sekoita 1-2 minuuttia.

Perhosille kannattaa tehdä reunat paksummasta valkuaiskuorrutuksesta. Juoksevampaa kuorrutusta kannattaa käyttää isompien alueiden kuorruttamiseen. Juoksevampaa saat, kun lisäät seokseen lisää vettä, kunnes olet saanut niin juoksevaa kuin tarvitset. Lisää seokseen elintarvikeväriä ja päästä mielikuvituksesi valloilleen koristelussa! Itse tein punaisia ja sinisiä perhosia. Ja tämä oli ensimmäinen kerta, kun käytin valkuaiskuorrutetta koristelussa, joten harjoittelemisen varaa on vielä paljon! :)

IMG_4747-normal.jpg

IMG_4748-normal.jpg