Karjalanpiirakat
Tällä ohjeella tulee noin 40 karjalanpiirakkaa.
Riisipuuro:
4 dl vettä + 4 dl puuroriisiä
n. 1,5 litraa maitoa
2 tl suolaa
Piirakkataikina:
4 dl kylmää vettä
4 dl vehnäjauhoja
6 dl ruisjauhoja
2 tl suolaa
Voiteluun n. 1 dl maitoa ja 50 g voita.
Riisipuuro kannattaa tehdä haudekattilassa (ettei pala pohjaan), jos omistat sellaisen. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää riisit. Kiehauta. Lisää maito ja anna hautua kannen alla kypsäksi, noin 1 tunti. Mausta valmis puuro suolalla.
Sekoita kulhossa kylmän veden joukkoon suola ja ruis- sekä vehnäjauhot.
Jaa taikina kahteen osaan, leivo taikinasta 2 tasapaksua tankoa. Jaa molemmat 20 palaan. Pyörittele palat palloiksi. Kannattaa laittaa pallot liinan alle, jotta ne eivät kovetu. Kaulitse piirakkapulikalla pyöreiksi paloiksi. Siirrä pellille leivinpaperin päälle ja laita pohjalle n 1,5rkl riisipuuroa. Jätä reunoille alue, joilla ei ole puuroa. Taivuta reunat puuron päälle ja rypytä.
Paista uunin keskitasolla 275 asteessa n. 10 minuuttia.
Voitele karjalanpiirakat voi-maito seoksella ja laita liinan alle. :)
Tarjoile esimerkiksi munavoin kanssa. Tai maukkaan juuston kera. :)
Kommentit