Karjalanpiirakat 

                                      IMG_4762-normal.jpg

Tällä ohjeella tulee noin 40 karjalanpiirakkaa.

 

Riisipuuro:
4 dl vettä + 4 dl puuroriisiä
n. 1,5 litraa maitoa
2 tl suolaa

Piirakkataikina:

4 dl kylmää vettä
4 dl vehnäjauhoja
6 dl ruisjauhoja
2 tl suolaa

 

Voiteluun n. 1 dl maitoa ja 50 g voita.

Riisipuuro kannattaa tehdä haudekattilassa (ettei pala pohjaan), jos omistat sellaisen. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää riisit. Kiehauta. Lisää maito ja anna hautua kannen alla kypsäksi, noin 1 tunti. Mausta valmis puuro suolalla.

Sekoita kulhossa kylmän veden joukkoon suola ja ruis- sekä vehnäjauhot.

Jaa taikina kahteen osaan, leivo taikinasta 2 tasapaksua tankoa. Jaa molemmat 20 palaan. Pyörittele palat palloiksi. Kannattaa laittaa pallot liinan alle, jotta ne eivät kovetu. Kaulitse piirakkapulikalla pyöreiksi paloiksi. Siirrä pellille leivinpaperin päälle ja laita pohjalle n 1,5rkl riisipuuroa. Jätä reunoille alue, joilla ei ole puuroa. Taivuta reunat puuron päälle ja rypytä. 

Paista uunin keskitasolla 275 asteessa n. 10 minuuttia.

Voitele karjalanpiirakat voi-maito seoksella ja laita liinan alle. :) 

Tarjoile esimerkiksi munavoin kanssa. Tai maukkaan juuston kera. :)

IMG_4757-normal.jpg

 

 

IMG_4756-normal.jpg