Valkosuklaa-daimkakku
Tämä erinomainen ohje on peräisin Hellapoliisin sivuilta. Tätä kakkua on tehty monet kerrat ja se on aina yhtä hyvää! Suosittelen kokeilemaan.
Valkosuklaa-daim kakku
Pohja
200 g Domino keksejä ( Laitoin minttudominoa)
75 g voita sulatettuna
2 rkl maitoa tai kahvia
Täyte
2,5 dl vispikermaa
130 g valkosuklaata
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1,5 daim-patukkaa (3 palaa)
Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja kahvi tai maito. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.
Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella.
Kommentit