Todella helppotekoinen ja maukas porkkanapiirakka! Ylläolevaan kakkuun ohje on puolitettu.

Itse olen tällä ohjeella tehnyt tämän pyöreän kakun sijasta yleensä pellilisen piirakkaa. Ohje riittää hyvin pelliliseen piirakkaa. Piirakasta ei ehkä tule niin korkea kuin joillakin ohjeilla, mutta mielestäni ohkaisempi pohja on parempi! Mutta se on mielipideasia toiset tykkää paksummasta pohjasta.

 

Ohje: 

4 munaa

2 dl öljyä

300-350 g raastettua porkkanaa

4 dl sokeria

hieman yli 4 dl vehnä jauhoja

1 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

3/4 tl suolaa

1 tl kanelia

 

Kuorrutukseen: 

 

100g olympia-sulatejuustoa

vajaa 2 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

50 g voita

 

 

Vatkaa munat, öljy ja porkkanaraaste sekaisin. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista n. 30 min 175 asteessa. Jäähdytä ennen kuin laitat kuorrutteen päälle. Laita sulatettu voi, tomusokeri ja vanilja sokeri kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella päällinen valmiiksi. Päällinen ei tarvi kauaa vatkaamista, huomaat selvästi kun se muuttuu porkkanapiirakan päälliseksi! Laita päälle vaikka suklaaströsseliä. :) 

 

Tässä on kuva samaisesta ohjeesta , mutta piirakka on tehty vain pellille.  Päällinen on kaksinkertainen! Ja sitä ei ollut yhtään liikaa! ;) Piirakan palojen vieressä on American Chocolate chips cookieksia, jotka ovat tooodella hyviä! Laitan ohjeen myöhemmin. ( Joka on ihan alkuperäiseltä amerikkalaiselta kaveriltani saatu!)