IMG_4871-normal.jpg

 

 

 

                                                                                    Patonkitaikina

 

2,5 dl vettä

n. 5-6 dl jauhoja (käytin sämpyläjauhoja,vehnäjauhoja ja ruisjauhoja:)

1 pussi kuivahiivaa

1 tl suolaa

1 tl sokeria

3 rkl öljyä

 

                                                                                     Täyte

 

ketsuppia

kinkkusuikaleita

ruohosipulituorejuustoa/valkosipulituorejuustoa

aurajuustoa

 

Valmista patonkitaikina. Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola ja sokeri. Lisää kuivat aineet ja lopuksi öljy. Muista vaivata taikinaa kunnolla. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kauli suorakulmion muotoiseksi. Laita päälle vähän ketsuppia. Sekoita täytteen ainekset kulhossa ja levitä patonkilevyn päälle. Ripottele päälle vielä hieman pizza-maustetta. Voit laittaa väliin myös esimerkiksi paprikan palasia,ananasta,juustoa,tai mitä muuta tulee mieleen. Paista 225 asteisessa uunissa n.20 minuuttia, kunnes patongit ovat saaneet hyvin väriä pintaan!