Valkosuklaa-daimkakku

 


Tämä erinomainen ohje on peräisin Hellapoliisin sivuilta. Tätä kakkua on tehty monet kerrat ja se on aina yhtä hyvää! Suosittelen kokeilemaan.


Valkosuklaa-daim kakku

 

Pohja

 

 

 

200 g  Domino keksejä ( Laitoin minttudominoa)
75  g   voita sulatettuna
2 rkl    maitoa tai kahvia



Täyte

2,5 dl vispikermaa 
130 g valkosuklaata

250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1,5 daim-patukkaa (3 palaa)

 

Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja kahvi tai maito. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.

Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella.